Foto’s

  • Geertje van Roermund

Vrouwen, zo voel je je veilig

Internationale Vrouwendag: de ideale gelegenheid om vrouwen iets te leren over hun veiligheid. Dit gebeurde zondag 8 maart 2020 in Theater De Kik in Elst.

Copyright foto’s Omroep Lingewaard, Walter Sietinga

  • wandeling Loenen verzamelen IVN gidsen

Wandeling Loenen

Wandelen, een leuke en leerzame manier om te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Gidsen van IVN namen ons op 16 september 2020 in kleine groepen mee met verhalen over de omgeving van Loenen. IVN laat je de natuur beleven!

Na afloop van de wandeling gingen we wat drinken bij Galerie 1400 (‘Het Witte Kerkje’) in Slijk Ewijk.

Proeven van andere culturen

Op donderdagavond 12 oktober 2017 was er een bijeenkomst ‘Proeven van andere culturen’ van Vrouwen met Lef met statushouders. Ontmoeten, kennismaken en eten stond centraal op deze avond. Het Overbetuws kookboek van de gemeente Overbetuwe en onze burgemeester Toon van Asseldonk was een van de inspiratiebronnen voor deze avond. Eten is een belangrijke manier om elkaars cultuur te leren kennen. Een aantal vrouwen uit andere culturen en uit ons netwerk hebben de hapjes voor deze avond verzorgd.

Powervrouwen in mannenberoepen

In de door de Gemeente Elst gratis aangeboden ruimte, de brandweerkazerne in Valburg, waren ruim 35 vrouwen met Lef op 22 februari 2017 aanwezig. Zij lieten zich inspireren door praktijkverhalen over vallen en opstaan, doorzetten en handen uit de mouwen steken.

Powervrouwen: Nancy Klomp van Watersnijtechniek, Lotte Pronk werkt als smid, Lenneke werkt bij de beroepsbrandweer in Nijmegen en als vrijwilliger bij de brandweer in Arnhem en Liesbeth is als vrijwillige brandweer actief in Zetten en Overbetuwe.

Voluit uit de startblokken

Boven verwachting en overweldigend was de aftrap woensdag 10 juni 2016 van “Vrouwen met Lef” in de Droom in Elst. Ruim 60 enthousiaste vrouwen luisterden naar 6 zeer inspirerende verhalen. Sterke vrouwen die hun doel hebben waargemaakt!

Onder leiding van Elseline van Assem, coach reïntegratie, werd in groepen gesproken over enkele stellingen. Vooral de groei en ontwikkeling door durf en moed waren herkenningspunten.

Inmiddels is ons netwerk uitgegroeid tot ruim 250 belangstellenden. Onze leden komen uit de Overbetuwe maar ook uit omliggende plaatsen als Arnhem en Nijmegen. De achtergrond van onze leden is zeer divers, zowel in werkzaamheden, culturele achtergrond als levensfase. Diversiteit is onze kracht. Iedere vrouw is welkom! 

Vrouwen met Lef Betuwe is een stichting. Lees meer over ons, het bestuur, haar missie, visie en strategie. Om bijeenkomsten te kunnen organiseren zijn vaste leden belangrijk. Schrijf je in. Je bent van harte welkom!

Schuiven naar boven