Fruitig met lef

Op 21 juni 2022 is er weer een inspirerende bijeenkomst van Vrouwen met Lef Overbetuwe:

‍Fruitig met Lef

We gaan naar de Proeftuin in Randwijk waar we een kijkje nemen in de wereld van de Nederlandse fruitteelt.

Fruitteelt is nog steeds volop in ontwikkeling. Er is geen plaats in Nederland waar meer nieuwe rassen te vinden zijn dan in Randwijk, en dat zo vlakbij!

Deels staan deze nieuwe rassen nog in (wetenschappelijk) onderzoek. Er zijn ook rassen net geïntroduceerd en bezig aan hun weg richting consument. Sprank is bijvoorbeeld dé nieuwe Nederlandse appel, die via de Proeftuin zijn weg heeft gevonden richting het schap van Albert Heijn. Binnen de proeftuin worden appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en frambozen geteeld.

Er wordt ook veel onderzoek gedaan naar het beheersen van ziekten en plagen met zo min mogelijk chemische middelen. De biologische teelt neemt ongeveer 20% van de oppervlakte van de tuin in. Bovendien is er volop ruimte voor biodiversiteit en staan permanent 12 bijenvolken in de tuin.

Tijdens een uitgebreide rondleiding komen alle aspecten van de moderne fruitteelt aan bod en is er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop drinken we gezellig een glas Randwijk-wijn.

Meld je aan!

Er zal een fruitige nieuwe wereld voor je open gaan. Natuurlijk zijn vriendinnen ook van harte welkom.

Ontvangst: 19.00 uur
Start rondleiding: 19.15 uur
Afsluiting: rond 21.30 uur – 22.00 uur
Kosten: voor niet-leden € 15,00
Adres: de Lingewal 1b in Randwijk

Fruitig met lef
Schuiven naar boven