In memoriam Mariëtte van Erp-Uitterhoeve

Een droevig bericht heeft ons bereikt, Vrouwen met Lef verliest een lid met Lef! Mariëtte is zondag 17 mei 2020 overleden, ze zou 29 mei 79 jaar worden. Een erudiete en zelfbewuste vrouw, vol kracht, vitaliteit en een eigen identiteit. Kalm, wijs waar het nodig was en zo helemaal zichzelf!

Mariëtte was vanaf de start van VML in 2015 actief. Op zoek naar een aansprekende naam kwam zij met Vrouwen met Lef! Zij was dus onze naamgever…

In de tijd waarin VML zocht naar een goede organisatievorm, had Mariëtte oog voor alle betrokken vrouwen en bracht de verbinding waar die nodig was. Ze greep menig gesprek op een terras of in het zwembad aan om Vrouwen met Lef onder de aandacht brengen en ze heeft op die manier veel vrouwen samengebracht. Zo was Mariëtte.

De bijzondere avond over Vrouwen in Mannenberoepen kwam grotendeels van haar hand en inzet. Een meer dan drukbezochte en geslaagde avond in de Valburgse brandweerkazerne.

Mariëtte had ook een groot hart voor andere culturen: sterk was haar inzet voor de oprichting van een school in Nepal, ze ondernam als bestuurslid van de stichting Milan Bindu er vele reizen naar toe en schroomde niet om na de heftige aardbeving in 2015 ook met posters de leden van VML te benaderen voor donaties. Ze was ook jarenlang voorzitter van de Wereldwinkel.

In 2018 nam ze afscheid als bestuurslid van Vrouwen met Lef. Ze ging met haar Jan verhuizen naar het Europaplein in Elst en wees nadrukkelijk op het belang van terugtreden en aantrekken van nieuwe vrouwen voor het bestuur. Dat siert haar.

Nu rest ons de herinnering aan een sterke vrouw die je tot nadenken stemde. Dank je Mariëtte voor wie je was!

In memoriam Mariëtte van Erp-Uitterhoeve
Schuiven naar boven