Internationale Vrouwendag 2023

Laat je inspireren en inspireer anderen op Internationale Vrouwendag, de dag waarop vrouwen en vrouwenrechten jaarlijks over de hele wereld centraal staan. Dit jaar is het thema van Internationale Vrouwendag ‘Onbeperkt Leefbaar’.

Het is een dag om gelijke rechten, gelijke verantwoordelijkheden, kansen én vrijheden onder de aandacht te brengen in een wereld waarin alles op zijn kop lijkt te staan door onder andere de pandemie, de opwarming van de aarde en de oorlog in Oekraïne. Iedereen kan de gevolgen benoemen, onze eigen leefomgeving wordt, zo lijkt het, steeds beperkter. Hoe kunnen vrouwen ervoor zorgen dat hun wijk, dorp of stad weer leefbaar wordt? Onbeperkt. Je kunt denken aan:

  • vrouwen die niet op een normale manier uit kunnen gaan vanwege straatintimidatie;
  • vrouwen die geïsoleerd leven en zich hierdoor niet kunnen ontwikkelen;
  • de achterstelling van vrouwen in het bedrijfsleven.

Ben jij een vrouw met Lef? Vind je ook dat uitsluiting achter ons moet komen te liggen? Het is niet meer van deze tijd. Kom naar onze bijeenkomst.

Een inspirerende avond met sprekers Rosita en Janita en muziek van Between Two Rivers!

“18 jaar geleden kwam ik, Rosita Vis, met mijn dochter, toen 4 maanden oud, op straat te staan. Een paar maanden later kwamen we in Elst wonen. Zonder inkomen, huisraad, netwerk, familie en werk was de overgang van een grote stad naar een dorp behoorlijk groot. In de eerste 3 jaar ervaarde ik een zekere vorm van sociale armoede. Werd ik gezien? Nu bijna 18 jaar later wil ik jullie graag meenemen in mijn stappen naar een leefbare omgeving.”

Janita Hanekamp-Janssen is docent en raadslid voor D66 Overbetuwe. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, omdat je alleen dan het beste uit jezelf haalt. De obstakels die als vrouw in de weg kunnen staan, gaat ze graag aan. In de gemeenteraad zet ze zich bijvoorbeeld in voor straatintimidatie, zodat vrouwen niet thuis blijven en hierdoor kansen missen.

‍Muziek van Between Two Rivers!

Hét barbershopkoor uit de regio Arnhem-Nijmegen heeft als standplaats Elst (Overbetuwe). Precies tussen de Rijn en de Waal: Between Two Rivers dus! Het koor telt nu zo’n 25 vrouwen uit de hele regio. Ze zingen a capella en vierstemming een aantal bekende songs en minder bekende liedjes die je direct weten te raken. Van energieke uptempo’s tot aan gevoelige ballads.

Deze bijeenkomst wordt gehouden Bij Tante in Elst, aanvang 19:30 uur. De kosten voor leden € 0,- en voor niet leden € 20,-. Dit bedrag is inclusief koffie / thee en een drankje. Meld je aan! Vriendinnen zijn uiteraard ook van harte welkom.

‍Meer info over Internationale Vrouwendag vind je via deze link:  https://www.internationale-vrouwendag.nl/
Internationale Vrouwendag 2023
Schuiven naar boven