Lezing Griet Op de Beeck

De Belgische schrijfster Griet Op de Beeck komt op 7 april naar Elst om een lezing te geven. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus grijp je kans!

Locatie: Theater De KiK, Dorpsstraat 39, 6661 EG Elst
Datum: zondag 7 april 2019
Aanvang lezing: 14:00 uur, aanvang film: 16.00 uur
Entree: € 15,- incl. drankje voor de lezing en € 7,- voor de film

De lezing wordt rond 15:00 uur afgesloten met vragen uit het publiek. Aansluitend is er een signeersessie. Boekhandel Bruna Herberts verzorgt de verkoop van de boeken van Griet.

Om 16:00 uur wordt de film ‘Vele Hemels Boven De Zevende’ vertoond. Let op: voor de film dien je apart kaarten te kopen en te reserveren!

Deze middag is een samenwerking tussen Theater De KiK en Vrouwen Met Lef. Voor Vrouwen met Lef is dit een extra voorstelling die niet binnen het lidmaatschap valt!

Meer informatie en kaarten bestellen:
Lezing: lezing
Film: vele-hemels-boven-de-zevende

Over Griet

Griet Op de Beeck debuteerde met Vele hemels boven de zevende, een kleine twee jaar later volgde Kom hier dat ik u kus, twee romans die veel bijval oogstten. Haar derde boek, Gij nu, is de best verkochte verhalenbundel in de lage landen. Het beste wat we hebben verscheen in september 2017, het is het eerste deel van een trilogie. In 2018 viel haar de eer te beurt om het boekenweekgeschenk te schrijven, als zesde Belgische schrijver ooit.

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over het belang van spijt hebben. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over evolutie versus stagneren. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre, Griet Op de Beeck wil geenszins haar lezers onderschatten, laat staan uit gaan leggen hoe ze haar werk dienen te lezen. Ze vertelt aan de hand van drie fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.

Lezing Griet Op de Beeck
Schuiven naar boven