Programma voor 2023

Een nieuw jaar vol lef is begonnen. Wij starten 2023 met heel veel nieuwe plannen. Vorig jaar werden onze bijeenkomsten goed bezocht en voor 2023 zijn we met ons bestuursteam alweer druk bezig het programma voor Vrouwen met Lef in te vullen!

Programma 2023

In 2023 organiseert Vrouwen met Lef 5 thema- bijeenkomsten plus een nieuwjaarsreceptie. Bekijk de thema’s voor dit jaar en denk met ons mee.

1. Nieuwjaarsreceptie: dinsdag 24 januari 2023

Op 24 januari 2023 houden we een nieuwjaarsreceptie bij Cozy Next door in Elst. De receptie staat in het teken van elkaar ontmoeten en netwerken. Daarnaast geven we een toelichting op onze plannen.

2. Internationale vrouwendag: woensdag 8 maart 2023

Het landelijk thema voor Internationale vrouwendag 2023 is Onbeperkt Leefbaar, ongelijke kansen, armoede, vergrijzing en groeiende onverdraagzaamheid…
dat mag niet de norm zijn!

Wat kunnen vrouwen en mannen doen om het leven om ons heen, in onze wijk, ons dorp of stad of zelfs in ons gezin of op het werk onbeperkt leefbaar, inclusiever en vrouwvriendelijker te maken?
Vrouwen met Lef denkt mee!

3. Exclusieve Ladies Night: maandag 22 mei 2023

Deze exclusieve Ladies Night in de vorm van een PubQuiz met hapjes is alleen voor leden (op deze avond kun je dus niet komen om een keer kennis te maken).

De ontspannen en gezellige PubQuiz krijgt een thema, speciaal gericht op vrouwen en in het bijzonder op Vrouwen met Lef.

4. Gender met Lef: donderdag 28 september 2023

Wat betekent het als je alleen wordt aangesproken met je geboortegeslacht en je je niet die man of die vrouw voelt? Wat doet dat met je al op jonge leeftijd en welke strijd met Lef moet je leveren om te zijn wie je altijd al was? Wat weten we eigenlijk over dit thema en welke vooroordelen en taboes zijn er omdat we er gewoonweg te weinig van weten? Begrip voor elkaar begint bij een goed gesprek!

5. Het Vrouwenlichaam: de datum volgt

De medische wereld komt steeds vaker tot de conclusie dat behandelingen voor mannen, niet altijd het meest geschikt zijn, of hetzelfde moeten zijn voor vrouwen.
Hoe zit dat? Hoe staat het met onderzoek naar de man-vrouw verschillen? Veel vrouwen zetten zich met lef in voor meer onderzoek. Deze thema-avond gaat over vrouwengezondheid!
De datum volgt!

6. Kunst & Cultuur avond: woensdag 29 november 2023

Op deze avond gaan we op speelse wijze om met een kunst en cultuur-thema. Nee… kunst en cultuur zijn niet saai. Het is leerzaam, bruisend en gezellig. De invulling volgt!

Denk en werk met ons mee

Wil je bij een van onze thema’s aansluiten als organisator omdat je ervaring of affiniteit hebt met het thema? Of kan je ons van advies dienen of heb je een netwerk dat ons van dienst kan zijn? Dan horen we heel graag van je! De experts zijn immers vaak onder ons.

Programma voor 2023
Schuiven naar boven