Theatercollege Vrouw en Veiligheid

Internationale Vrouwendag: de ideale gelegenheid om vrouwen iets te leren over hun veiligheid. Daarom hebben wij op zondag 8 maart 2020 het theatercollege Vrouw & Veiligheid georganiseerd in Theater De Kik in Elst. 

Is Nederland een veilig land? Is Overbetuwe een veilige gemeente? Voel jij je veilig tijdens je werk en thuis? Wat kun je er zelf aan doen? Antwoorden op deze vragen en stof tot nadenken kregen we tijdens dit college door en voor vrouwen. We ontvingen drie gasten die deskundig zijn in veiligheid. De middag werd gepresenteerd door Petra Verschoor, coordinator buurtbemiddeling en trainer mediation bij Verlangtrainingen. Daarnaast was er muzikaal vermaak door kleinkunstrio Rouxlala.

Alle foto’s zijn gemaakt door omroep Lingewaard, copyright Walter Sietinga.

Het eerste college werd gegeven door de officier van justitie die belast is met terrorismebestrijding in Oost Gelderland Geertje van Roermund. Zij gaf een inkijkje in de operatie waarbij zes terreurverdachten in Arnhem en Huissen zijn opgepakt. Wat betekent haar beroep voor haar privé leven? Wat zeg je tegen je man en kinderen en wat niet? Volgens Geertje is het telkens een afweging die je moet maken.

Burgemeester Patricia Hoijting Roubos van de gemeente Overbetuwe gaf het tweede college. Zij is op het gebied van veiligheid verantwoordelijk voor verschillende zaken, dit varieert van een demonstratie tegen windmolens tot en met huiselijk geweld. Overbetuwe heeft een interventie team dat van alle markten thuis is en op heel veel fronten kan worden ingezet. Er zijn niet veel gemeentes die zo’n team hebben.

Het derde college kwam van gedragsveiligheidsdeskundige Annemarie Timmermans. Een zeer persoonlijk verhaal over haar tijd dat ze gestalkt werd door haar ex vriend. Hij probeerde haar zelfs om te brengen. Een indrukwekkend verhaal. Waar ook aardig wat tips in zaten waar iedere vrouw wat aan heeft.

Slotwoorden van onze voorzitter:

Je moet je eigen mannetje kunnen staan, of beter gezegd: je eigen vrouwtje kunnen staan.

Vrouwen met Lef is een netwerk voor vrouwen met als sterke kracht diversiteit. De achtergrond van onze leden is zeer divers, zowel voor wat betreft beroep, werkzaamheden, bezigheden, culturele achtergrond en levensfase. Iedere vrouw is welkom in ons netwerk.

Sabine

Dit was de aankondiging:

Theatercollege Vrouw en Veiligheid
Schuiven naar boven