Publicatie omroep Lingewaard 9-3-2020

College vrouw en veiligheid in de Kik in Elst, publicatie van omroep Lingewaard op 9-3-2020

De vrouw en veiligheid, het onderwerp van een college gehouden in de Kick afgelopen zondagmiddag. Drie vrouwen die zich met veiligheid bezighouden (landelijk, lokaal en persoonlijk). Dit college is georganiseerd door het netwerk vrouwen met LEF. De muzikale omlijsting van het trio Rouxlala

Het eerste college werd gegeven door de officier van justitie die belast is met terrorismebestrijding in Oost Gelderland Geertje van Roermund Zij gaf een klein inkijkje in de operatie waarbij zes terreurverdachten in Arnhem en Huissen zijn opgepakt. Waarbij zij ook even het privé leven belichtten. Wat zeg je tegen je kinderen en man en wat niet?
Het is telkens een afweging die je moet maken.

Een mooi college van een leidinggevende vrouw in een voor namelijk mannenbolwerk.

Burgemeester Hoijting Roubos van de gemeente Overbetuwe. Was als tweede aan de buurt een college Waar voornamelijk werd belicht waar zij op het gebied van veiligheid verantwoordelijk voor is. Dit varieert van een demonstratie tegen Windmolens tot en met huiselijk geweld. Hoe pak je dat aan wie schakel je in.Waarbij ze aangaf dat Overbetuwe een interventie team heeft. Er zijn niet veel gemeenten die dit hebben. Dit Interventie team is van alle markten thuis en kan op heel veel fronten ingezet worden.

Het derde college kwam van gedragsveiligheidsdeskundige Annemarie Timmermans. Een zeer persoonlijk verhaal over haar tijd dat ze gestalkt werd door haar ex vriend en dat zelfs uitliep op dat hij haar probeerde om te brengen.

Een indrukwekkend verhaal. Waar ook aardig wat tips in zaten waar de aanwezige vrouwen zeker wat aan hebben.
Het vrouwennetwerk LEF Betuwe is een netwerk voor vrouwen met als sterke kracht diversiteit. ‘De achtergrond van onze leden is zeer divers, zowel voor wat betreft beroep, werkzaamheden, bezigheden, culturele achtergrond en levensfase. Kortom iedere vrouw is welkom in ons netwerk.’ Aldus bestuursvoorzitter Sabine Broekman.

Het netwerk heef 4 x per jaar een bijeenkomst (voor en door vrouwen) met diverse onderwerpen. Voor meer informatie kunt u de site bezoeken of een e-mail sturen naar info@vrouwenmetlefbetuwe.nl. Ook vrouwen met een kleinere beurs zijn welkom en kunnen zich aanmelden via https://meedoeninoverbetuwe.nl

Onderstaande foto’s copyright: Omroep Lingewaard, Walter Sietinga


Link naar de publicatie: https://www.omroeplingewaard.nl/college-vrouw-en-veiligheid-in-de-kick-in-elst/

Publicatie omroep Lingewaard 9-3-2020
Schuiven naar boven