Vrouwen in de kunst

Vrouwen in de kunst

Trudy Koning, docent en beeldend kunstenaar vertelt over een aantal vrouwelijke kunstenaressen die niet meer weg te denken zijn in de hedendaagse musea: Charley Toorop, Marlene Dums, Rineke Dijkstra, Natasja Kensmil, Ina van Zyl en Lara de Moor. Tegen de stroom in vormen zij een welkome afwisseling met “White Balls on Walls”.

Trudy Koning is vanaf 1984 werkzaam als beeldend kunstenaar in de discipline tekenen en schilderen. Zij heeft de opleiding vrij schilderen afgerond aan de ArtEZ (destijds in Kampen) en vervolgens de eerstegraads lerarenopleiding eveneens aan de ArtEZ maar dan in Arnhem. Zij woont en werkt in Arnhem en verzorgt rondleidingen en presentaties voor Museum MORE in Gorssel.

Het tweede deel is interactief, we gaan zelf aan de slag met “Teken wat je zeggen wil”. Maak kennis met elementen van het tekenen die je kunt gebruiken om communicatie visueel te ondersteunen tijdens gesprekken, vergaderingen en presentaties.

Deze workshop wordt verzorgd door Daniëlle Hamstra, werkzaam bij ROC Rijn IJssel in Arnhem. Door zelf met eenvoudige tekeningen en symbolen te oefenen, zet je een eerste stap om een verhaal inzichtelijk te maken.

Programma Vrouwen in de Kunst: 

Datum: woensdag 29 november 2023
Inloop: 19:15 uur
Start bijeenkomst: 19:30 uur
Einde bijeenkomst: 22:00 uur
Locatie: Bij Tante, Stationsstraat 5, 6662 BA Elst
Kosten: gratis voor leden, € 20,- voor niet leden inclusief koffie/thee en een drankje

Vrouwen in de kunst
Schuiven naar boven