Boven verwachting en overweldigend was de aftrap woensdag 10 juni van “Vrouwen met Lef” in de Droom in Elst. Ruim 60 enthousiaste vrouwen luisterden naar 6 zeer inspirerende verhalen. Sterke vrouwen die hun doel hebben waargemaakt!
Na deze kleurrijke presentaties werd onder leiding van Elseline van Assem- coach reïntegratie- levendig en actief in groepen gesproken over enkele stellingen. Vooral de groei en ontwikkeling door durf en moed waren herkenningspunten. “De mens is net een foto: als zij zich ontwikkelt wordt zij positief!”
Bij afronding werd een duidelijke behoefte aan voortzetting van dit type ontmoetingsavonden uitgesproken. Ook de opzet werd lovend ontvangen en de borrel werkte zeer interactief. Netwerken…….
Vele vrouwen hebben zich opgegeven om “mee te doen” D66 als aanjager in de geest van Els Borst werd omarmd; wel met de uitspraak dat we samen verder gaan, maar dan voor het vervolg financieel zelfstandig en op eigen benen!
Wij kijken terug op een meer dan geslaagde avond vol inspiratie en energie!
Voor wie op 10 juni niet aanwezig kon zijn, hierbij een impressie van onze spreeksters:
Juist de grote variatie aan inhoud en presentatie bracht een veelheid aan kleur in keuzes en momenten van ‘durf’.
Jacqueline van Lent van ‘Mode met een Missie’ legde het accent op de tweede kans, een missie om vrouwen met een achterstand weer zinvol in het leven te leren staan. Mode maken met altijd een tweedehands element, de waarde voor geschiedenis en hergebruik als teken van duurzaamheid. Een brug tussen mode en zorg tot stand brengen. Voor haarzelf is van wezenlijk belang: Altijd geloofwaardig blijven en trouw blijven aan je eigen oorspronkelijke kernwaarden. Vanuit de baan op gebied van communicatie op een cruciaal moment jezelf de vraag durven stellen: “is dit het nou?”. Inmiddels is ze succesvol sociaal cultureel mode-ondernemer, met als insteek samenwerken, risico’s nemen. Lef tonen.
Nella van Ast en Suzanne van den Bremer, makelaars van ‘Nieuwe Buren’ uit Elst, switchten door een makelaarsopleiding beide naar het beroep van makelaar en keken met nieuwe ogen naar de huizenmarkt. Zochten elkaar in samenwerking op en verkenden de mogelijkheden voor hun wens iets nieuws te beginnen. Er blijkt een markt voor nieuwe benadering van kopers; een toegevoegde waarde bedenken! Met Nieuwe Buren als makelaar voor meer dan alleen een huis, is er inmiddels in hun jaar van bestaan sprake van succes. Ook het kantoor op een nieuwe plek buiten het centrum en zelf de klanten opzoeken hoort bij hun bedrijfsvisie. Slimme marketing bij plekken waar veel potentiele klanten komen. Kortom: dezelfde dingen anders doen!
Denise Jonker-Termont van ‘Exact voor jou!’ koos vanuit de foodwetenschap, werkzaam in de research, voor een sprong naar de vrijheid van een eigen bedrijf voor Bijles in de exacte vakken. Geïnspireerd op de vraag: wat wilde je worden in je jeugd? Met wiskunde als voorliefde en mensen helpen als nevenprikkel werd de koers naar een bedrijfsplan uitgezet: hoe kom ik aan leerlingen, welke doelgroep, huiswerk-of privé begeleiding? Hoe financieel?
De mond op mond reclame laat inmiddels ruimschoots van zich spreken en zowel jong als oud zoekt in verschillende exacte vakken haar deskundigheid! Geen zondagavondgevoel meer.
Nienke Vasbinder van ‘Topdog’ kwam na haar studie als orthopedagoog omwille van de financiële zekerheid in een baan terecht bij ACSI, rolde van de administratieve functie in die van manager van een grote afdeling. Met een interval wegens ziekte kwam ook de bezinning . Haar voorliefde voor dieren heeft helend gewerkt op de huidige keuzes. Nienke traint middels haar honden het gedrag van pesters en niet pesters, maar ook scholen hebben de weg voor hulp naar haar gevonden. Dieren voelen precies aan waar dominantie en emoties liggen… Het begrijpen van hun gedrag is wezenlijk om het gedrag van mensen “te lezen”. Ze voelt zich vrij in haar huidige werk en heeft ook het belang van “er zijn voor de kinderen” als wezenlijk onderdeel van haar switch naar Topdog ervaren.
Vian Al Zaher is nu als huisarts werkzaam na een jarenlange moedige zoektocht naar een eigen plek om te wonen en te werken. Ze verliet Irak op achtjarige leeftijd met haar ouders onder het bewind van Saddam Hoessein. In Rusland ging ze medicijnen studeren en ontmoette haar man. Bij de geboorte van haar dochter bleek een ernstige doofheid met als resultaat een eindeloze gang door het medisch circuit. Nederland leek veruit het beste behandelland en gezamenlijk kozen ze voor Nederland. Een ware kruistocht langs verschillende asielzoekerscentra heeft 3 zware jaren opgeleverd zonder te mogen leren en werken. Na de toelating en verblijfsvergunning is hun artsendiploma omgezet in een gecertificeerd diploma en heeft Vian de huisartsenopleiding van 3 jaar doorlopen en werkt ze nu samen in een bloeiende huisartsenpraktijk. Een optimistische kijk op kansen, durven kiezen en lef maakten haar leven nu mogelijk. Zorg in de rol als moeder en haar rol als huisarts valt nu samen in een plek in Elst.






























